lunes, 16 de abril de 2018

Salvant els mobles in extremis

Cronista: Ivan Cano Sevilla

Barcelona B 6-4 Cerdanyola Mataró:

Es va acostar el dia, el dia de l'esperat matx on ens jugàvem la permanència a Segona Divisió, no vam ser molt afortunats en el sorteig i ens va tocar contra el més fort dels que promocionaven per l'ascens.
Em disposo a sortir a les 8:45 de casa, amb molta son de la jornada nocturna de treball, arribo al club, salutació als meus companys i em disposo a veure l'acta del partit.

































Però, sorpresa, no anaven amb l'equip que m'esperava, 8 dels 10 taulers érem superiors en ELO, però els encontres no es decideixen per ELO, sinó per punts.

Són les 9:30, comença la ronda.

(1-0) El matx comença amb una sorpresa, el nostre 10è tauler (Santiago de la Creu) es queda sense jugar per una malaltia del jugador contrari que no li ha permès presentar-se, però personalment si em jugo l'ascens, vaig fins amb 39º de febre.


















(1,5-0,5) Taules d'Eric Sanchez en una partida on havia dames i torres, després d'una estona de matx havia moltes partides a favor nostre, taules aquí és un bon resultat.

Em torno a aixecar, moltes partides havien canviat, Fuertes guanyava peça, Schneider havia guanyat un peó net, Llobet igualat, Boixader també amb posició igualada, Torito amb una mica de restricció d'espai, Monclús apurat en posició tancada, Juanma estava tenint problemes en la seva partida i jo havia agafat una mica d'espai en el flanc de dama, però res decisiu per cap flanc.

(2,5-0,5) Victòria de Bernat Fuertes, el seu rival en veure que perdia peça en un intent desesperat, li lliura la dama per dues peces, no semblava dolenta, fins i tot Bernat va haver de sacrificar una qualitat i era torre i cavall contra dama, però Bernat va saber jugar fi al final i es va fer amb la victoria.
















(2,5-1,5) Derrota de Víctor Torao (Torito), al final la restricció d'espai li va passar factura i va haver de sacrificar una qualitat en una posició perduda, amb el peó passat que tenia intenció de complicar la partida, però no va tenir èxit.

El matx s'estava posant difícil, Monclus s'havia deixat peça en les dificultats i Juanma cada vegada estava més atapeït, Boixader estava en un final d'alfils contra cavalls on es complicava la cosa

(3,5-1,5) Victòria d'Alex Schneider, molt bon final d'alfils del mateix color jugat per un jugador experimentat, ja podíem respirar tranquils (de moment).

















(3,5-2,5) Derrota de Juanma Sanchez (el presi), al final la pressió del rival era molt forta, en un final de torres i dames per ambdós costats però el seu rival amb peó a setena que Juanma va haver de lliurar una torre per intentar treure un escac continu, però el seu rival es va poder defensar amb èxit i el nostre presi va haver d'abandonar.

















Encara que la meva partida pintava bé, la resta estaven com a molt per taules i no ens servia el 5-5 perquè el desempat no ens beneficiava per la derrota del presi, així que tocava patir de valent, molts amb moments de tensió, preguntant si agafar ofertes de taules, però amb el matx a l'aire, havíem de forçar.


(4-3) Taules de Joan Llobet en una posició molt tancada tant com ell i el seu rival no tenien joc, Llobet pregunta si podia acceptar les taules, el delegat va dir que esperés una mica més perquè no estava clar, però el primer tauler estava donant moltes voltes i Llobet accepta les taules.


(4,5-3,5) SORPRESA! Atraco de Monclús, en una posició amb peça de menys i jugant amb 30 segons al rellotge i amb la tensió del moment, per a sorpresa de tots, Monclús va ficar un escac continu al seu rival, aquest mig punt ens va donar molta tranquil·litat.

















(5-4) Taules de Xavi Boixader, el nostre jugador anava amb la parella d'alfils però el seu rival anava amb la parella de cavalls tocant pel flanc de dama i no estava molt clar, canvien una peça i Boixader es comença a embolicar un poc, encara que no tant com per perdre, al final cadascú tenia un peó i una peça, taules.

(6-4) I finalment, victòria d'Iván Cano que ens assegura la salvació a Segona Divisió en una partida bastant surrealista, en l'obertura Iván agafa una mica d'espai en el flanc de dama, el seu rival comença a desplaçar peces al flanc de rei per intentar fer mat, Iván no va fer gaire cas, quan per a sorpresa d'Iván, el seu rival li lliura una peça en g2, Iván la captura sense pensar-ho i després de ficar el rei en h1 amb la seva torre en g5, amb 20 minuts en el rellotge Iván es comença a defensar i consolida la peça de més, tot i que amb 3 minuts en el rellotge i amb la tensió del matx i la gent parlant, podia passar de tot, finalment el seu rival abandona i ja podíem cridar. ¡¡SALVATS !!

Al final es van complir els objectius d'aquest any del club:

Ascens del Barcelona A
Permanència del Barcelona B
Ascens del Barcelona C

Y con esto y un bizcocho, ja s'acabat el per equips, tot i que el Barcelona B i el Barcelona D els espera la darrera parada el dia 22 d'Abril que disputaran la final de la Copa Catalana on el B té possibilitats de fer podi.

Salut i escacs

No hay comentarios:

Publicar un comentario